Festival de Folclor Doina Bărăganului


Festival de Folclor Doina BărăganuluiConsiliul Județean Ialomița, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Ialomița, Consiliul Local Slobozia organizează cea de-a III-a ediție a Festivalului de folclor „Doina Bărăganului“ ce se va desfășura în perioada 10-11 august 2017 la Grădina de vară Amara.

Festivalul de folclor „Doina Bărăganului“ își propune să contribuie la descoperirea și promovarea celor mai valoroși tineri interpreți de muzică populară, stimularea interesului publicului pentru receptarea creațiilor folclorice autentice, valorificarea comorilor cântecului, portului popular românesc și introducerea sa în circuitul valorilor spirituale.

Festivalul se adresează tuturor artiștilor amatori, soliști vocali, din întreaga țară, interpreți ai cântecului popular românesc, având vârsta între 16 și 35 de ani. Fiecare concurent va aborda un repertoriu strict din zona pe care o reprezintă.

Preselecția festivalului se va desfășura pe data de 29 iunie 2017 la Centrul Cultural „Ion Manu“ din Otopeni – Ilfov, Strada 23 August, Nr. 8, între orele 10:00-16:00; tel de contact: 0243 – 231 151.

Repertoriu concurenților trebuie să conțină:

  • o piesă autentică, culeasă de concurent, interpretată fără acompaniament orchestral;
  • o piesă autentică, reprezentativă, din zona folclorică de proveniență a concurentului, interpretată cu acompaniament orchestral.

În cadrul festivalul de folclor „Doina Bărăganului“ se vor acorda diplome de participare tuturor concurenților, iar premiile festivalului vor fi în valoare totală de 12.000 lei.

Mai multe informații despre festival precum și fișa de înscriere se pot găsi pe site-ul: Festivalul Doina Baraganului

Location
Gradina De Vara Amara

Date/Time
Date(s) - 10/08/2017 - 11/08/2017
All Day

Loading Map....