Cina de Ignat – eveniment gastronomic la Zalău


Cina de Ignat – eveniment gastronomic la Zalau„Cina de Ignat” se va desfăşura în perioada 10- 12 noiembrie, în parcarea din spatele Primăriei, în organizarea Asociaţiei Culturale Euro Est Alternativ, Primăriei Zalău şi a bucătarului sălăjean Adrian Szucs. La eveniment veți putea degusta, conform organizatorilor, preparate tradiţionale din porc, de la şorici, cârnaţi, tobă, caltaboşi ori maioş, pulpă umplută, coaste la grătar, gulaş, ciorbe, fripturi la cuptor cu o varietate de sosuri, ciolan la grătar, tochitură moldovenească, dar şi tocăniţe ardeleneşti.

Doamnele pot să se înscrie cu murăturile pregătite pentru iarnă, în timp ce soţii acestora vor avea ocazia să îşi etaleze măestria în prepararea grătarelor. În parcarea din spatele Primăriei Zalău va fi gătit cel mai mare grătar, se va coace pâine într-un cuptor tradiţional şi se va face pălincă în cazan. Vizitatorii sunt așteptați cu peste 4.500 de porții care vor fi oferite gratuit, la epuizarea acestora produsele vor putea fi cumpărate.

Manifestarea se va desfăşura alături de cea de-a doua ediţie a Festivalului Naţional Tradiţii şi Obiceiuri Româneşti la Zalău – „Cânt şi joc pe plai străbun”, acţiune prin care municipalitatea urmăreşte să promoveze oraşul în scopul recunoaşterii şi intensificării potenţialului turistic.

Location
Primăria Zalău

Date/Time
Date(s) - 10/11/2017 - 12/11/2017
All Day

Loading Map....